Har du lus?

Næsten alle planter kan blive ramt af bladlus - og i år er det rigtigt slemt.

Tørt vejr med temperaturer over 20 grader - sådan lyder den optimale vejrudsigt for en bladlus - og det er jo netop det vejr vi har været vidne til de sidste mange uger. (juni 2019)
 
Bladlusene formerer sig i stor stil, til gene for vores træer, buske og ikke mindst nytteplanter i drivhuset, udestuen og vindueskarmen. Nogle planter kan bukke under for presset, og dø i kampen mod de små snyltere - andre bliver grimme, og nogle bliver næsten ikke berørt.

 

Bladlus kan være svære at bekæmpe. Kemiske bekæmpelsesmidler virker kun ved kontakt, og kræver derfor at hele planten dækkes ved sprøjtning.
Tidligere har det været muligt at benytte 'systemiske' midler, som gjorde planten giftig og på den måde bekæmpede lusene effektivt og hurtigt. (læs her hvorfor sådanne midler ikke længere er tilgængelige)

 

 

Nyttedyr kan være løsningen

Nyttedyr er små, ofte mikroskopiske rovdyr som sættes ud hvor skadedyrene er. Hvis skadedyret er bladlus, benyttes en kombination af snyltehvepse og galmyg - som sættes ud i nærheden af de infesterede planter. Herefter vil nyttedyrene formere sig og begynde at fortære bladlusene.

 

Nyttedyr mod bladlus, mellus og mange andre former for skadedyr kan købes på vores webshop: www.lundhede.com/nyttedyr

Her finder du også en guide til nyttedyr, hvilke du skal vælge, og hvordan de virker: www.lundhede.com/nyttedyr_guide

 

 

Spindemider

Det er ikke kun lusene der nyder det gode vejr.

Spindemider er en lille rød djævel som danner fine spindelvævsagtige tråde på bladene. Det er ofte i drivhuset eller udestuen hvor temperaturen og fugtigheden er høj, at den røde mide er at finde.

 

Hvis du vil bekæmpe spindemiden, skal du enten bruge rovmider: www.lundhede.com/rovmider eller Ecostyle insektfri®: www.lundhede.com/insektfri.

 

Insektfri® er et biologisk middel som effektivt bekæmper de fleste skadedyr i planter. Insektfri er godkendt til brug i økologiske haver.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld