Brug drivhuset til opbevaring

Brug drivhuset til overvintring 

Nattefrosten var lige ved at returnere i meteorologernes forudsigelser, men heldigvis er den udsat på ubestemt tid. Det giver os lidt mere tid til at klargøre haven til vinter. Og det betyder også, at vi med fordel kan benytte os af, at drivhuset kan anvendes som mellemstation til de planter, der ikke er helt så vilde med at stå ude vinteren igennem.

Vand er ofte det største problem
Middelhavsplanter som bl.a. citrusfrugterne hører til, bør allerede nu stå i ly og under lune forhold i den kolde stue eller den lyse mellemgang, hvor temperaturen ikke må komme under 10 grader C.
Oliventræer, rosmarin, ægte laurbær, skærmliljer og nerie klarer nemmere de lave temperaturer, men deres rodnet holder ikke til al den nedbør, som dette efterår vist kommer til at slå rekorder på. De kan derfor med fordel stå i drivhuset, hvor der godt nok er koldt, men hvor lyset er godt og beskyttelsen mod overvanding er god.

Har du derfor sommergrøntsager eller andre afgrøder, som tager pladsen op, så er det nu, du skal rydde op og lave plads.

Skal – skal ikke
Mange drivhuse er blevet beskidte og lettere grønne i det fugtige vejr. Hvis du orker, er det faktisk en god idé at gøre drivhusets glas rene nu – både ude og inde. Planterne har brug for al den indstråling, som de kan få, og beskidte ruder holder rigtig meget af denne indstråling tilbage. Det er en god idé at bruge brun sæbe, men nogen vil gerne desinficere glasfladerne med Rodalon. I begge tilfælde skal du være varsom med at ramme planterne i huset. Anvender du Rodalon, så husk at skylle grundigt af bagefter, for Rodalon og aluminiumssprosser er ikke en god cocktail.
Hvis du vasker huset godt ned nu, så slipper du også for at gøre hovedrent til foråret.

Mild vinter
Når man har mange sarte planter, så drømmer vi om en mild vinter, hvor planterne står i fin beskyttelse i drivhuset. Dog er det langt fra hvert år, at det går godt. Meldes der om vedvarende kulde, så vil polstring med boblefolie og mulighed for at sætte en varmeblæser op, ofte være nok til at holde temperaturen nogenlunde over frysepunktet. Frostklart vejr er ofte solrigt vejr, og dagens sol varmer altid drivhuset godt igennem. Bliver det en frosthård vinter, så må du i gang med at flytte de sarte planter ind, hvor der er en varmekilde, der kan holde dem fra at fryse ihjel.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld